Новини и статии

Пийте плодови сокове, за да сте здрави

Публикувано в: Хранене и диети 11 April 2011

portokalovsok

Любителите на плодови сокове са по-склонни да си набавят необходимите хранителни вещества от хората, които не пият сок, разкриват учени от щатския университет на Луизиана.

Новото изследване разглежда ползата от редовната консумация на напитки със 100% плодово съдържание. Учените са изследвали доброволци над 19-годишна възраст. Резултатите показват, че възрастните, които не пият плодови сокове, са по-склонни да имат недостиг на някое от основните хранителни вещества, включително витамини А и С, както и магнезий.

Освен това, голям процент от потребителите на плодов сок надвишават препоръчителните нива на калций и калий - два важни минерала за насърчаване на здравето на костите и за регулиране на кръвното налягане.

Учени обаче предупреждават, че често соковете, които се продават в кутии, са с високо съдържание на захар и консерванти. Най-добре си правете сок в домашни условия като използвате пресни и добре узрели плодове.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09341 seconds