Начало
НачалоЗдравословно храненеНай-популярните фрешове
Най-популярните фрешове

Портокалов сок
Богат е на витамин С, различни минерали и антиоксиданти. Според някои изследвания неговата всекидневна употреба намалява вероятността от рак на стомаха, устата и гърлото с до 50%. Дерматолози препоръчват дори да намазваме с него кожата си при пребиваване на силно слънце, тъй като това способства за намаляването на вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Сок от ананас
Той съдържа уникалното вещество бромелаин, което способства за изгарянето на мазнините. Този микроелемент притежава и подмладяващ ефект. Специалистите препоръчват употребата на ананасов сок и при заболявания на бъбреците и ангина.

Ябълков сок
Притежава диуретично действие. Особено полезен е за хората на умствения труд - резултатите от изследвания показват, че веществата, съдържащи се в него, защитават клетките от оксидантен стрес, който води до нарушаване на паметта и намаляване на мисловния капацитет. Сокът се препоръчва и при инфекциозни заболявания, настинка и гнойни рани.

Сок от праскови

Подобрява работата на черния дроб, способства за преработването на мазната храна, повишава съдържанието на хемоглобин в кръвта, съдържа голямо количество бета-каротин (витамин А), калций, витамин В2. Този сок се препоръчва при сърдечно-съдови заболявания и анемия.

Лимонов сок
Поддържа в норма артериалното налягане и е профилактично средство срещу инфаркт, инсулт и други заболявания на сърцето. Има и силно антисептично, противовъзпалително и имуноукрепващо действие. В съчетание със сока от чесън той се прилага дори за потискане на някои симптоми на СПИН.

Сок от грейпфрут

Той също помага в борбата с наднорменото тегло, като подобрява храносмилането, активизира дейността на черния дроб и възпрепятства образуването на мазнините. При редовната му употреба нивото на холестерол може да намалее до 18%.

Сок от тиква

Полезен е при нарушаване на обмяната на веществата, затлъстяване, захарен диабет, камъни в бъбреците и пикочния мехур. Препоръчва се особено на мъже, страдащи от възпаления на простатата.

Сок от нар

Нарът е богат на аскробинова киселина. Сокът от него е препоръчителен при изтощаване, малокръвие, атеросклероза, респираторни инфекции, бронхиална астма, ангина и радиационно облъчване. Той помага и при захарен диабет и стомашно-чревни разстройства.

Доматен сок

Подходящ е при разстройства в обмяната на веществата и сърдечно-съдови заболявания. Съдържа много калий, необходим за поддържането на сърдечния мускул.

 

Вижте още:

Зеленчукова диета

Диета за здраво сърце



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator